Sauli Ahvenjärvi Henkilökohtaisia kannanottoja ajan ilmiöihin ja tapahtumiin

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin!

Pariisin kauhistuttavien terroritekojen jälkimainingeissa saimme yllättävänä ja erittäin positiivisena uutisena kuulla Ranskan aikomuksesta aktivoida Lissabonin sopimuksen turvatakuuartiklan. Olin melkein pudota tuolilta. Nyt Suomen on vain nopeasti korjattava lainsäädäntö sellaiseksi, että voimme oikeasti olla mukana siinä puolustusyhteistyössä, jota itse niin hartaasti toivomme ja kannatamme.

Toinen kiirehdittävä lainsäädäntömuutos liittyy viranomaisten mahdollisuuksiin torjua terrorismia, erityisesti koskien verkossa tapahtuvaa tiedustelua. Belgia on esimerkki siitä, että viranomaisten heikko kyky järjestyksen ylläpitoon saattaa toimia houkuttimena rikollisille ja terroristeille. Tehottoman lainsäädännön takia Suomesta ei saa tulla terroristien kotipesä.

Pidetään mieluummin Suomi joka suhteessa keskimääräistä epämukavampana terroristien ja järjestäytyneen rikollisuuden sijoittumispaikkana. Onneksi syrjäinen sijainti, harva asutus, vaikea kieli, varautunut suomalainen kansanluonne, pimeys ja kylmä ilmanala helpottavat tämän tavoitteen saavuttamista :)

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mikäse hyvä tuossa Turvatakkuuasiassa on, en huomaa perusteluja!

Käyttäjän sauliahvenjarvi kuva
Sauli Ahvenjärvi

Perustelut ovat niin ilmeiset, etten niitä tuohon lähtenyt selostamaan. Suomi oli aikanaan vahvasti tukemassa Lissabonin sopimukseen turvatakuuklausuulia.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Blogistin toiveena on se, että pidetään mieluummin Suomi joka suhteessa keskimääräistä epämukavampana terroristien ja järjestäytyneen rikollisten sijoittumispaikkana.

Silti blogisti haluaisi Suomen "kaivavan verta nenästään" osallistumalla terrorismin vastaisiin sotilaallisiin toimiin Ranskan rinnalla?

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Silti blogisti haluaisi Suomen "kaivavan verta nenästään" osallistumalla terrorismin vastaisiin sotilaallisiin toimiin Ranskan rinnalla?"

Kenen rinnalla Suomen sitten pitäisi olla ??

Yksinkö terroria vastaan talvisodan hengessä ??

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Maailmassa voi tapahtua mitä vain. Terroristit ovat iskeneet Ranskaan, Venäjälle, USA:han. Kai seuravaksi Suomeen? Talvisota 2?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Turvatakuuartikla floppaa Suomen kohdalla pahasti: kaiken, mitä Eurooppa voi Suomelle antaa, otamme mielellämme vastaan.

Mitä me voimme sitten antaa Euroopalle, on aika köykäistä: sotilaallinen apu ei onnistu lainsäädännöllisistä syistä. Poliisiapu tai tiedustelutieto voisi olla mahdollista - toisin jälkimmäinen ontuu, sillä mitä annettavaa meillä todella on, kun verkkotiedustelu ei onnistu.

Lainsäätäjä ajattelee liikaa suomalaisia, mutta liian vähän Suomea...

Toimituksen poiminnat