Sauli Ahvenjärvi Henkilökohtaisia kannanottoja ajan ilmiöihin ja tapahtumiin

Äänestäjien tietoinen harhaanjohtaminen ärsyttää!

Vaalikenttiä kierrellessä ja kilpakumppanien paneelipuheenvuoroja kuunnellessa eräs asia on ruvennut ärsyttämään. Nimittäin populismi. Esimerkiksi joidenkin ehdokkaiden tarinoissa siitä, mistä Suomen ja koko Euroopan talousongelmat johtuvat ja miten ne voitaisiin ratkaista käden käänteessä, on pistävä yksinkertaistamisen ja yksipuolistamisen sivumaku. Jopa siinä määrin, että ollaan kirkkaasti valehtelemisen puolella. Joko kyseiset ehdokkaat ovat itse niin huonosti asioihin perehtyneitä, että puhelevat pehmosia tai sitten he tietoisesti pyrkivät käyttämään hyväkseen äänestävän yleisön hyväuskoisuutta ja asiantuntemuksen puutetta. Ikävä kyllä luulen, että kyse on jälkimmäisestä.

Yksi esimerkki näistä puheista on väite siitä, että hallitus on lapioinut Kreikkaan miljarditolkulla suomalaisten veronmaksajien rahaa, minkä seurauksena meillä nyt leikataan lapsiperheiltä, vanhuksilta, työttömiltä, poliisilta, puolustusvoimilta, kunnilta jne. Tätä tarinaa toistellaan yhä uudestaan ja uudestaan, eikä sitä moni halua tai jaksa enää kyseenalaistaa.

No eihän se ihan noin mene. Tosiasiassa Suomi AAA-luottoluokituksen maana on ottanut markkinoilta lainaa halvalla korolla, lainannut rahaa edelleen Kreikkaan korkeammalla korolla ja saanut välistä tähän mennessä jo kymmenien miljoonien korkotuotot. Ne auttavat osaltaan ylläpitämään kotimaisia hyvinvointipalveluita. Puheet veroeurojen lapioimisesta Kreikkaan kotimaisten palveluiden kustannuksella ovat täyttä puppua!

Onhan se tietysti jollain tasolla loogista, että käytetään kaikki keinot oman puolueen vaalituloksen maksimoimiseksi. Mutta kyllä ihmisten tietoinen huijaaminen ja tavallisten kadunmiesten ja -naisten puutteellisen asiantuntemuksen hyväksikäyttö valheellisilla väitteillä on väärin ja pitäisi "lailla kieltää"!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat